GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gillar du katter – undvik den här boken

En bitvis absurd handling, men ”Station K” är både välskriven och skrämmande, tycker Kerstin Bergman.
Publicerad 12 april 2019
Foto: Pressbild

Böcker som använder deckarens strukturer men korsar gränsen in i skräck eller fantasy har blivit allt vanligare. Stjernströms tredje roman börjar som en medicinsk konspirationsthriller, men visar sig snart vara en skräckberättelse.

Den gravida Petra jobbar på ett läkemedelsbolag som tidigare bedrivit militär forskning. Petras läkare upptäcker att hon har toxoplasmos och är rädd att fostret kan ha tagit skada. Finns det kanske ett samband med företagets gamla forskning om kattparasiter? För att ta ställning till om hon ska behålla barnet börjar Petra nysta i det förflutna, ett förflutet som visar sig högst levande.

Trots en bitvis absurd handling ger ”Station K” en välskriven och skrämmande bild av medicinsk forskning som spårar ur och människor som drabbas av det vetenskapliga framstegstänkandets vansinne. Den som gillar katter varnas dock för att läsa denna bok.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.