1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Grävlingen krafsar bara på ytan

Fredrik P Winters thrillerdebut gräver inte tillräckligt djupt, men bör nog ändå inte läsas av den som samtidigt håller på med dränering av huset, konstaterar Bella Stenberg.
Foto: Lars Ardarve

Grävlingen

Psykologisk thriller
Författare: Fredrik P Winter
Förlag: LB

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Göteborg hemsöks av en seriemördare, men offren hittas inte. Mördaren, Grävlingen, tar sig in genom källargolvet och lämnar bara jord och blod efter sig.

Utanför kontorsdörren hittar Annika Granlund ett smutsigt manus med titeln ”Jag är Grävlingen”, underskrivet av en författare som försvunnit spårlöst. Att ge ut den kontroversiella boken räddar förlaget ekonomiskt.

quote
Polisen Cecilia Wreede börjar överväga mördarbiografins kloförsedda underjordiska varelser och Annika, hemsökt av ett barndomstrauma i en källare och besatt av drömmen om barn och hus, tar ett par mer än lovligt ologiska beslut.

Problemet (utöver den moraliska aspekten) är att detaljerna stämmer alltför väl med verkligheten. Polisen Cecilia Wreede börjar överväga mördarbiografins kloförsedda underjordiska varelser och Annika, hemsökt av ett barndomstrauma i en källare och besatt av drömmen om barn och hus, tar ett par mer än lovligt ologiska beslut.

Att inleda kapitlen med Grävlingens röst är suggestivt, och Winter balanserar personerna på gränslinjen mellan galenskap och övernaturligt. Men varken i polisarbete, stress eller skräck gräver han tillräckligt djupt.

Läs mer

Växjö

E-sportfestival ska samla in pengar till Alzheimerforskning

Växjöbaserade ESA:s spelfestival kombineras med välgörenhet för att bidra till förmån för forskning kring Alzheimers.

Näringsliv • Corona

Efter hårt ryck i nödbromsen kör Profilgruppen på igen

– Det har varit väldigt turbulent med stor ovisshet när vi drog i handbromsen, säger Fredrik Zöögling, vd och koncernchef.

Alvesta

Så fintas legitimerade lärare bort vid nyanställningar

Mohedaskolan ändrade anställningsformen för att kunna ge en tjänst till en nyexaminerad lärare utan legitimation, istället för en erfaren legitimerad lärare.

Alvesta

Tennisklubben vill bygga om - och satsa på padel

Gräset växer vilt på Alvesta TK:s gamla grusbanor, som knappast inbjuder till spel. Nu vill man bygga nytt på anläggningen.

Lessebo

Sökte upp ovän på företag - misshandlade honom

På tisdagseftermiddagen inträffade en misshandel på ett företag i Lessebo

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.