Annons

Han är ny programledare i "Sommarlov"

Nöje • Publicerad 2 maj 2023
Angelika Prick, Malin Olsson, Ida On, Alexander Hermansson, Adrian Alebo Andersson och Sommarskuggan. Pressbild.
Angelika Prick, Malin Olsson, Ida On, Alexander Hermansson, Adrian Alebo Andersson och Sommarskuggan. Pressbild.Foto: Mattias Ankrah/SVT

När SVT:s "Sommarlov" kommer tillbaka i sommar är det med en satsning på historia. Programledarna kommer att vara med om äventyr som utspelar sig under tre epoker: medeltiden, upplysningstiden och 1980-talet. Det blir därmed ny scenografi, ny kostym och även en ny programledare när Adrian Alebo Andersson gör debut.

"Efter att förra året ha backat småkrypen kommer Sommarlov i år att backa tiden. Med humorns och fantasins hjälp vill vi göra historia spännande", säger SVT:s programchef Petter Bragée i ett pressmeddelande.

"Sommarlov" spelas in i Malmö där en historisk miljö kommer att byggas upp i Beijers Park. Som vanligt kommer det även att avslöjas vilken känd person som döljer sig bakom Sommarskuggedräkten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons