Annons

Happy Jankell romandebuterar

Litteratur • Publicerad 23 oktober 2020
Happy Jankell romandebuterar. Arkivbild.
Happy Jankell romandebuterar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Skådespelaren Happy Jankell debuterar som författare. I mars nästa år kommer den självbiografiskt inspirerade "Livlina", skriver bokförlaget Forum i ett pressmeddelande.

"Livlina" kretsar kring en ung hypokondrisk kvinna i Stockholm som hanterar sin ångest med hjälp av mediciner, terapi, Tinder-ragg och otaliga besök hos en nätdoktor.

Annons

"Berättelsen kom till mig under en tung period för ett par år sedan. Det finns mycket av mina egna erfarenheter i boken även om den till största del bygger på en familjehemlighet som inte har någon förankring i mitt eget liv. (...) Jag hoppas att många oroliga själar kan hitta en betryggande vän i min huvudkaraktär Liv", säger Jankell i pressmeddelandet.

Happy Jankell har medverkat i tv-serier som "Jordskott" och "Solsidan" samt i filmer som "Ted - För kärlekens skull" och "Kungen av Atlantis". Hon har också verkat vid scener som Stockholms stadsteater och Teater Brunnsgatan Fyra.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons