GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hiphop med soliga inslag av house

Skivrecension • Publicerad 17 november 2021 • Uppdaterad 19 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Hiphop

A36 – Area 36

Bolag: Asylum Nordics/Warner Music.

Göteborgsrapparen debuterade med singeln “Alien” för drygt ett år sedan. Sedan dess har han släppt en handfull låtar, däribland superhiten “Samma gamla vanliga” som låg överst på topplistan i somras. Nya skivan “Area 36” är inte helt olik mycket av dagens svenska hiphop. Det igenkännbara soundet byggs till stor del upp av ett smattrande beat och en melodisk gitarrslinga. Men A36 lägger till ytterligare ett lager. Musiken har soliga inslag av house, vilket gör den som gjord för att funka på nattklubb.

Detta är särskilt tydligt i ett av albumets bästa låtar “Motorola”. A36 är som bäst när han kommer igång och rappar snabbt, som i “Block”. Det tempot saknas dessvärre i många av skivans spår, vilket gör att helheten känns något ofullständig.

Tuva LejonklouSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.