Annons

Hon får Anna-priset för film om kvinnor

Film • Publicerad 12 mars 2022
Jonelle Twum får Anna-priset.
Jonelle Twum får Anna-priset.Foto: Corrado di Lorenzo

Jonelle Twum tilldelas Anna-priset för sitt filmprojekt "Ett meddelande till Ernestina". Priset delas ut under Tempo Dokumentärfestival, till en person som med rörliga bilder gestaltar FN:s kvinnokonvention på ett starkt sätt.

"Att juryn tror på och vill stötta min vision – att de ser vikten av berättelsen jag vill skildra och dess form – är just den pushen och peppen jag behöver för att fortsätta med filmen", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Filmen utforskar kvinnor i ett ojämställt samhälle och hur migration påverkar utbildning, utveckling och framsteg. I priset ingår också ett stipendium, i år på 75 000 kronor.

För första gången delas dessutom ett postproduktionspris ut, till Maj Wechselsmann för hennes projekt om den socialistiska agitatorn Kata Dahlström.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons