Annons

Hon får Beckers konstnärsstipendium

Konst • Publicerad 3 november 2021
Laleh Kazemi Veisari får Beckers konstnärsstipendium 2022. Den 5 februari öppnas hennes utställning på Färgfabriken i Stockholm. Pressbild.Foto: Märta Thisner

Laleh Kazemi Veisari får Beckers konstnärsstipendium – 200 000 kronor samt en utställning på Färgfabriken i Stockholm i början av nästa år.

Kazemi Veisari är född 1983 och har en bakgrund i Finland, Iran och Sverige. Hon tog examen från Konstfack 2019 och hade dessförinnan studerat bland annat nationalekonomi på London School of Economics.

I sin konst använder hon sig av måleri och teckning men också av skulptur och skrivande. Juryn för Beckers konstnärsstipendium framhåller att hon "med breda spåkkunskaper borrar sig in i kulturer" och att hon i sin konst söker ett slags mångfald som hon kallar "epistemisk pluralism". Stipendiet får hon för "ett mycket varierat visuellt uttryck, som förmedlar nya perspektiv på världen."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons