Annons

"Idol"-Caroline: Alltid drömt om det här

Caroline Ellingsen har alltid velat söka till "Idol", men tvekade på om hon skulle kunna kvala in.
Musik • Publicerad 13 oktober 2022
Caroline Ellingsen har dragits med en infektion under hela "Idol"-tiden.
Caroline Ellingsen har dragits med en infektion under hela "Idol"-tiden.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Caroline Ellingsen beskriver precis som många andra deltagare före henne "Idol"-upplevelsen som en bubbla som är svår att inte gå in i med hull och hår.

– Det är en stor utmaning att försöka prestera sitt bästa hela tiden. Man har bara en vecka på sig att försöka sätta sin låt och sitt nummer och är samtidigt långt från hem och familj. Det är ganska viktigt att försöka kliva ur bubblan ibland, eftersom det är lätt att grotta ned sig i saker, som till exempel om en låt inte sitter perfekt.

Hög infektion

Annons

I snart en månads tid har Caroline Ellingsen brottats med en krånglande hals. Infektionen bröt ut bara dagar före kvalveckan och hon fick till slut antibiotika utskrivet, vilket gjorde att hon kunde genomföra den sista gallringen och knep en plats i årets "Idol".

– Jag fick en ganska hög infektion i kroppen och febern försvann, men smärtan i halsen försvann inte. Nu har jag viruset kvar i kroppen, men jag kan inte få medicin utan det enda jag kan göra är att vila. Det ska inte vara något farligt enligt läkarna, säger hon.

Temat i veckans fredagsfinal är "svenska låtar" och Caroline Ellingsen försöker vila allt hon kan för att kunna prestera bättre än förra veckan, då hon var en av dem som i slutändan hängde löst.

– Rösten har gått upp och ned men läget blev värre förra veckan, speciellt under torsdag och fredag. Jag mådde inte så bra och presterade inte som jag ville, det här med halsen åt upp mig lite. Jag är glad att jag fick en chans till så jag får visa vad jag går för.

På fredag sjunger hon Linnea Henrikssons låt "Lyckligare nu" – på skånska.

– Jag är ju den enda skåningen kvar i tävlingen så det känns verkligen som att jag måste representera. Alla hemma i Svedala är väldigt peppande. Det var folk som kom fram nu när jag var hemma i helgen och sa att de hejar på mig.

Pappans begravning

Under uppväxten sjöng och showade Caroline Ellingsen mycket och hon är en regelbunden skådespelare i Svedalas teaterförening. Första gången hon stod inför publik var på sin pappas begravning, då hon var sju år gammal. I "Idol" har hon tillägnat honom flera framträdanden och säger att han har inspirerat henne i såväl musiksmak som livsval.

– Det har varit mycket musik hemma. Mamma spelade bas i ett rockband när hon var ung och jag och pappa showade tillsammans hemma. Jag har funderat mycket på om det bara är musik jag vill göra eller om jag vill kombinera det med skådespelandet. Nu får jag se vart "Idol"-resan tar mig.

Av elva deltagare är det till sist bara två som står mot varandra i finalen i Tele2 Arena. Sådana är spelets regler, något man som "Idol"-deltagare är väl medveten om. Men det betyder inte att det inte kan kännas jobbigt att hamna i botten.

– Man vill detta så mycket och det är ens liv just nu, vad man alltid har drömt om. Det är frustrerande när man vet att man har så mycket att visa men att man inte kan visa allt på samma gång. Det var väldigt känslosamt förra veckan och det hade varit fruktansvärt nervöst att hänga löst igen.

Fakta: Veckans "Idol"låtar

Temat är svenska låtar.

Luka Nemorin – "Forever young" av Thomas Stenström

Nike Sellmar – "Öppna landskap" av Ulf Lundell

Ruby Linden – "Nån annan nu" av Molly Sandén

Caroline Ellingsen – "Lyckligare nu" av Linnea Henriksson

Klara Almström – "Här kommer natten" av Pugh Rogefeldt i Miss Lis version

Ida Hallquist – "Stockholm i natt" av Peter Jöback i Cherries version

Julien Keulen – "En säng av rosor" av Darin

Albin Tingwall – "Strövtåg i hembygden" av Mando Diao

Sebastian Rydgren – "Sista morgonen" av Niklas Strömstedt

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons