GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ilskan får plats i charmig och autentisk berättelse

I Kaly Halkawts debut om Astera kommer alla känslorna på en och samma gång, utan att erbjuda en paketlösning på allt. Rebecka Åhlund har läst.
Kaly Halkawt och Sofia Falkenhem.
Kaly Halkawt och Sofia Falkenhem.
Foto: Stefan Tell

Barn- och ungdomsroman

Astera och basketskorna

Författare: Kaly Halkawt
Illustrationer: Sofia Falkenhem
Förlag: Bonnier Carlsen

Det ryms mycket i Kaly Halkawts debutbok om åtta-åriga Astera: till exempel handlar det om att bli frånväxt av sitt äldre syskon, skuld, hur man hanterar ilska och skam, kreativitetens läkande och euforiska kraft och att känna sig missförstådd. Allt detta utan att skriva på näsan eller tvinga Astera in i ”god förebild”-facket.

Stora problem och sådana som vuxenvärlden inte ens uppfattar som problem får lika stort utrymme när Astera, som just flyttat från Kurdistan till Eskilstuna, navigerar tillvaron. ”Hellre töntiga tillsammans än cool och ensam”, blir hennes motto i en charmig men ändå autentisk berättelse.

Läs mer