Annons

Inga bevis för övergrepp på The Killers turné

Musik • Publicerad 4 augusti 2020
Utredningen kring uppgifterna om sexuella övergrepp på rockbandet The Killers turné är nu avslutad. Arkivbild.
Utredningen kring uppgifterna om sexuella övergrepp på rockbandet The Killers turné är nu avslutad. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Enligt rockbandet The Killers har man inte funnit några bevis som styrker de uppgifter om sexuella övergrepp som nyligen gjordes offentliga av en före detta turnékollega.

Nyligen meddelade bandet att man ville gå till botten med de flera år gamla uppgifterna. Till brittiska BBC säger nu bandets jurister att man kommit fram till att anklagelserna var "helt ogrundade".

Annons

I uppgifterna, som kommer från en kvinnlig ljudtekniker, beskrevs hur några scenarbetare ofredade en berusad kvinna i en loge i samband med en turné 2009. Ljudteknikern ska ha hört kollegorna prata om kvinnan, men har inte sett det påstådda övergreppet med egna ögon.

Trots att man inte funnit någon grund i anklagelserna ska bandet, enligt BBC, upprätta ett nytt system för att rapportera övergrepp eller mobbning på framtida turnéer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons