Annons

Ingen Tony till Max Martin-musikal

Tonygalan blev en stor besvikelse för Max Martin.
Trots nio nomineringar fick den svenske låtskrivarens musikal "&Juliet" inte ett enda pris.
Nöje • Publicerad 12 juni 2023
Max Martin med sin dotter Doris Sandberg och fru Jenny Pettersson på röda mattan inför Tonygalan i natt.
Max Martin med sin dotter Doris Sandberg och fru Jenny Pettersson på röda mattan inför Tonygalan i natt.Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT
J Harrison Ghee, en av de två första ickebinära musikalartister att få en Tony.
J Harrison Ghee, en av de två första ickebinära musikalartister att få en Tony.Foto: Charles Sykes/AP/TT

Max Martins "&Juliet", som är baserad på hans pärlband av världshits, var bland annat nominerad i finaste kategorierna bästa musikal och manus samt för bästa kvinnliga huvudroll med Lorna Courtney.

Den vanligtvis medieskygge Max Martin var själv på Tonygalan i New York och poserade tillsammans med sin fru Jenny Pettersson och dotter Doris Sandberg på röda mattan. Man han fick gå hem tomhänt.

Annons

Nu gick i stället priset för bästa musikal till "Kimberly Akimbo" och "Leopoldstadt" belönades med priset för årets talpjäs.

Tonypriset delas ut till de bästa uppsättningarna i det anrika teaterdistriktet Broadway i New York. Årets gala hotades in i det sista av den pågående strejken bland manusförfattare, men kunde genomföras i nedbantad version, bland annat utan ett inledande shownummer som brukligt är.

Galan skrev historia eftersom två ickebinära musikalartister för första gången fick ta emot priser; J Harrison Ghee och Alex Newell, för sina insatser i "I hetaste laget" respektive "Shucked".

Max Martins musikal "&Juliet" följer samma idé som Abbamusikalen "Mamma mia". Till tonerna av stjärnlåtskrivarens allra populäraste låtar, som "Since u been gone" och "Baby, one more time", berättas en romantisk komedi som vänder upp och ner på "Romeo & Julia"-sagan.

I "&Juliet" tar huvudpersonen inte livet av sig utan börjar om sitt liv utan Romeo. Musikalen hade premiär i London 2019 och spelas i New York sedan i fjol.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons