Annons

Inget åtal för Armie Hammer

Nöje • Publicerad 1 juni 2023
Armie Hammer. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Det blir inget åtal mot skådespelaren Armie Hammer, som anklagats för sexuella övergrepp. Åklagaren säger till CNN att just sexuella övergrepp ofta är svåra att bevisa.

– Som åklagare har vi en skyldighet att endast väcka åtal i de fall där vi kan bevisa bortom rimligt tvivel. Vi vet att det är svårt för kvinnor att anmäla sexuella övergrepp, och även när vi inte kan gå vidare med ett fall erbjuder vi offren stöd, säger hon.

Annons

Armie Hammer kommenterar beslutet på Instagram där han tackar för åklagarens beslut:

"Jag ser fram emot att påbörja den långa svåra resan till att lappa ihop mitt liv igen", skriver han.

Det var 2021 som polisen började utreda Hammer sedan en kvinna anklagat honom för att ha våldtagit henne 2017. Hammer har hela tiden nekat till brott. De senaste åren har dock flera anklagelser om bland annat sexuella övergrepp och kannibaliska fantasier omgärdat Hammer, som sedan dess blivit paria i Hollywood och genomgått behandling för alkohol- och drogmissbruk.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons