Annons

Jessica Blomberg är besatt av att skriva

Jessica Blomberg från Ljungby har hittills hunnit ge ut tre böcker, en vuxenroman och två ungdomsböcker. Nu gästar hon Marie Magnusson i litteraturpodden ”Bokstavligt talat”.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 14 februari 2020 • Uppdaterad 20 november 2020
Jessica Blomberg, närmast kameran, gästar Marie Magnusson i litteraturpodden ”Bokstavligt talat”.Foto: Sven Åkerdal

På ganska kort tid har Jessica Blomberg skrivit tre böcker. Hon debuterade med vuxenboken ”Maratonblod” 2018, som delvis utspelar sig i hemstaden Ljungby. Därefter har hon gett ut ungdomsböckerna ”I andarnas spår” och ”De dödas kraft”.

Jessica arbetar som språklärare i spanska och franska på Sunnerbogymnasiet i Ljungby, men det här läsåret har hon tagit klivet ur lärarrollen för att skriva på heltid.

Annons

”Maratonblod” (finns även som ljudbok) handlar om den självgode läkaren och långdistanslöparen Douglas Öster. Men när han misslyckas på Göteborgsvarvet blir han så besviken att allting till slut går överstyr. Han utnyttjar sin position som läkare och börjar med bloddoping.

Hur kom du på berättelsen om Douglas Öster?

– När jag var ute och sprang funderade jag på att skriva en bok som handlar om löpning. När jag fått ihop de viktigaste punkterna på mina löprundor skrev jag ihop det ganska snart. Det tog bara några månader.

Under tiden jobbade du?

– Ja, det gjorde jag. Jag skrev så fort jag hade tid. Jag var ledig på måndagar, då skrev jag. Men sedan är jag sådan att blir jag jätteintresserad av något, som att skriva den här boken, skriver jag även om jag har hur mycket som helst runt omkring mig. Ljud, buller, folk. Jag genomför det ändå.

Du blev besatt?

– Ja det kan man nog säga, säger Jessica Blomberg och skrattar.

Blir det en uppföljare?

– Ja, uppföljaren är klar och ska förmodligen heta ”Blodimperiet”. Jag hoppas att den kommer ut till våren.

Lyssna på hela poddavsnittet i ”Bokstavligt talat”, på smp.se, Itunes eller Spotify!

Marie MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons