GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Just Mustard – Lika delar dröm och mardröm

Skivrecension • Publicerad 1 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Post-punk

Just Mustard

Album: Heart under

Skivbolag: Partisan

Andra albumet från irländarna som haft tid att både fundera och experimentera sedan debuten 2018. Om ”Wednesday” enklast kunde beskrivas som shoegaze och drömpop är uppföljaren ”Heart under” hårdare, tyngre och farligare. Större och mer intensiv. Fulladdad med texturer, spänningar och upprepningens kraft. Att Katie Balls eteriska sång får ta större plats är ett smart val.

Resultatet är en både tilltalande och olycksbådande blandning av malande gitarriff och atmosfäriska strukturer. Lika delar dröm och mardröm. Kvintetten lär ha lyssnat på The Cure, My Bloody Valentine och Nine Inch Nails men gör sin egen grej och skapar ett filmiskt, industriellt och gotiskt ljudlandskap. En postpunköverraskning som tar dem från flocken till toppen.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.