Kändisar i "Masked singer" avslöjas i förtid

Nöje • Publicerad 10 april 2021
Lotta Schelin dolde sig bakom masken. Pressbild.
Lotta Schelin dolde sig bakom masken. Pressbild.Foto: TV4

TV4:s nya underhållningsprogram ”Masked singer” har utsatts för sabotage på nätet, skriver Aftonbladet. Flera kända personers sidor på det digitala uppslagsverket Wikipedia avslöjar nu att de döljer sig bakom maskerna. På samma sajt avslöjades också att Lotta Schelin fick lämna programmet – redan innan det var över.

TV4 väntar med att lägga upp ”Masked singer” online tills det börjar sändas i tv. Men man kan ändå hoppa framåt i programmet för att se hur det slutar, och kan därmed sprida informationen vidare. TV4 har nu en beredskapsplan för hur man ska komma till rätta med avslöjandena.

– Vi gjorde det inte igår kväll, men om vi märker att det här sprider sig så att det förstör för ännu fler tittare kan vi lägga ut den linjära sändningen även på TV4play. Det fungerar då ungefär som en direktsändning, att man inte kan spola framåt. Och så får vi lägga ut vod:en (video on demand-versionen) 21:30 när programmet har sänts klart, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.