Annons

Känslosamt och publikgung i allsångsfinal

När "Allsång på Skansen" på tisdagskvällen satte punkt för säsongen bjöds det på artister som Chris Kläfford och Peter Jöback.
Allsången • Publicerad 17 augusti 2021
Sanna Nielsen avslöjade att hon kommer tillbaka nästa år under finalavsnittet av "Allsång på Skansen".
Sanna Nielsen avslöjade att hon kommer tillbaka nästa år under finalavsnittet av "Allsång på Skansen".Foto: Stefan Jerrevång/TT
Peter Jöback sjunger låten "Better man" under tisdagens "Allsång på Skansen".
Peter Jöback sjunger låten "Better man" under tisdagens "Allsång på Skansen".Foto: Stefan Jerrevång/TT
Chris Kläfford under tisdagens "Allsång på Skansen".
Chris Kläfford under tisdagens "Allsång på Skansen".Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sanna Nielsen har tillsammans med sin "sidekick" lett sommarens säsong.
Sanna Nielsen har tillsammans med sin "sidekick" lett sommarens säsong.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Under åtta allsångskvällar i sommar har Sanna Nielsen hållit i taktpinnen på Sollidens scen på Skansen i Stockholm.

– Jag är så stolt och glad. Det var så vackert och alla artister som bjussade på sig. Peter Jöback sjunger som en gud och så Kläfford och jublet från publiken, säger hon till TT.

Annons

– Efter sändningen sjöng vi "En kväll i juni" och alla ställde sig upp och sjöng tillsammans. Publiken ville inte gå hem. När det är så mörkt så blir det också extra showigt.

Firar 40 år

Peter Jöback, som i år firar 40 år som artist, fick inleda allsångskvällen med låten "Better man".

– Det är fantastiskt att jag fortfarande är med, säger han till Nielsen, och avslöjar att han skulle vilja filma och skådespela mer.

– Det är min dröm också, flikade hon in.

Senare bjöds det på en musikalisk tillbakablick på Peter Jöbacks långa karriär, som tog avstamp i "Sound of music".

Martin Redhe Nord sjöng Jöbacks Broadway-nummer "The phantom of the opera", som följdes av låtar från "Häxorna från Eastwick", "Cabaret" och "Miss Saigon".

Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren och Petra Marklund tog sedan över hyllningskavalkaden med olika Jöback-låtar, innan huvudpersonen själv gjorde entré med "Shape of you".

När han klarat av den självklara och känslosamma "Guldet blev till sand" från musikalen "Kristina från Duvemåla" reste sig publiken upp och gav stående ovationer.

Kim Kärnfalk överraskade

Kapellmästaren Stefan Brunzell fick också en hyllning eftersom det är 20 år sedan hans tidigare band Friends vann Melodifestivalen med "Lyssna till ditt hjärta". Kim Kärnfalk gjorde därefter en överraskande entré och framförde deras vinnarbidrag tillsammans med Nielsen.

Maja Francis bjöd på sin nya låt ”PMS party", innan hon gav sig i kast med allsångslåten "Augustin", som hennes farfar Åke Gerhard gjort musiken till.

Chris Kläfford debuterade

Annons

Chris Kläfford debuterade på allsångsscenen med "Chasing heartaches", och han valde därefter "Brev från kolonien" till allsång, som han framförde på trubadurmanér.

Även sopranen Emma Sventelius medverkade med "Habanera" från operan "Carmen". Timbuktu stod också på kvällens allsångsscen tillsammans med Julimar Santos, där de framförde låten "Comme ci, comme ça".

Kvällen rundades av med Sanna Nielsen som avslöjade att hon kommer tillbaka till allsångsscenen nästa år, innan hon avslutade säsongen med låten "Låt kärleken slå rot".

"Jag är inte klar"

Hon säger till TT efter programmet att det var en självklarhet för henne att komma tillbaka nästa år, och att det nu "är en del av hennes liv".

– Jag kände att jag är inte klar här, det finns så mycket kärlek och support i detta. Jag vill fortsätta med det bästa sommarjobbet man kan ha, säger hon.

När det blir dags för Sanna Nielsens "sidekick" att göra entré vill hon bevara för sig själv.

– Den har hängt med och fått digga, gunga och har varit väldigt lugn på tisdagskvällarna. Den har väl vaggats till sömn.

TT: Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag hem och käka varmkorv. Jag är hungrig efter att ha hållit igång. Sedan ska jag ta sovmorgon och så blir det sommarlov.

Fakta: Kvällens "Allsång på Skansen"

Maja Francis

Chris Kläfford

Timbuktu och Julimar Santos

Peter Jöback

Petra Marklund

Martin Redhe Nord

Emma Sventelius

Pernilla Wahlgren

Kim Kärnfalk

Kvällens allsånger blev Olle Adolphsons "Nu är det gott att leva", Peps Perssons "Falsk matematik", "Det börjar verka kärlek banne mig", "Lyssna till ditt hjärta", "Augustin" och "Brev från kolonien".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons