Annons

Kanye West stäms för Coachellaavhopp

Nöje • Publicerad 15 juli 2022
Kanye West skulle ha spelat på musikfestivalen Coachella i april i år, men hoppade av en vecka innan. Arkivbild.
Kanye West skulle ha spelat på musikfestivalen Coachella i april i år, men hoppade av en vecka innan. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Hiphop-artisten Kanye West – eller Ye, som han numera kallar sig – har stämts på motsvarande 75 miljoner kronor för flera inställda projekt, bland annat spelningen på musikfestivalen Coachella som han hoppade av tidigare i år, rapporterar Variety.

Företaget som står bakom stämningen menar att musikern är skyldig dem pengar för flera projekt från juni förra året till mars i år och att de skickat flera kravbrev till Wests bolag under våren, men inte fått någon respons.

Annons

Kanye West själv har inte kommenterat stämningen.

Tidigare i juli stämdes Kanye West på motsvarande cirka 400 000 kronor av en välrenommerad modeuthyrare som bland annat påstod att han inte lämnat tillbaka 13 sällsynta modeplagg.

Coachellafestivalen gjorde comeback i april i år efter att ha ställts in de senaste två åren på grund av coronapandemin. Huvudnamn under årets festival var Billie Eilish, Harry Styles och Swedish House Mafia tillsammans med The Weeknd, som ersatte Kanye West när han hoppade av en veckan innan festivalstarten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons