GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Karaokefeber och höga toppar

Skivrecension • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
R&B

Diverse artister

Album: The versions

Skivbolag: EMI/Universal

Det var oundvikligt att svenska hiphopikonen Neneh Cherry förr eller senare skulle råka ut för ‘’Så mycket bättre’’-behandlingen. På tolkningsplattan ‘’The versions’’ sker det visserligen befriat från dålig tv, men musiken lider fortfarande av en del förutsägbara problem.

Affischnamnen har svårt att leverera. Robyn och Sias bidrag består av slätstruken, städad pop och R&B som bleknar bredvid käftsmällsattityden i Nenehs original.

Föga otippat hör Seinabo Seys mäktiga version av ‘’Kisses on the wind’’ till albumets höjdpunkter. Även Greentea Pengs glitchiga version av ‘’Buddy X’’ står ut, liksom ‘’Heart’’ med Sudan Archives. Med fördel kastar alla tre av sig karaokemanteln och vågar sig på något nytt och eget.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.