Annons

Keith Jarrett: Jag kommer aldrig framträda igen

Musik • Publicerad 21 oktober 2020
Pianisten Keith Jarret, som drabbats av flera slaganfall, kommer troligen inte att kunna spela igen. Bilden är tagen i samband med att han besökte Stockholm för att ta emot Polarpriset 2003.
Pianisten Keith Jarret, som drabbats av flera slaganfall, kommer troligen inte att kunna spela igen. Bilden är tagen i samband med att han besökte Stockholm för att ta emot Polarpriset 2003.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Pianisten Keith Jarrett säger att det är osannolikt att han kommer framträda igen. Den 75-årige virtuosen har drabbats av flera slaganfall och kan inte längre spela tvåhändigt piano.

– Min vänstra sida är delvis förlamad. Jag kan gå med käpp, men det tog lång tid innan jag klarade av det. När jag hör tvåhändig pianomusik är det frustrerande på ett fysiskt sätt. Läkarna förväntar sig inte att jag ska återfå förmågan att spela, säger han i en intervju med New York Times.

Annons

Keith Jarrett mottog Polarpriset 2003. Han är en av världens mest kända pianister och har spelat både jazz och klassiskt.

Han började spela piano vid tre års ålder. Som 20-åring blev han medlem i Charles Lloyd Quartet och började därefter spela med Miles Davis orkester. Han har gett ut ett antal soloskivor och uppträtt med en rad symfoniorkestrar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons