Annons

Kevin Spaceys nya film får premiärdatum

Kevin Spaceys kommande film – hans första sedan han friades från alla åtalspunkter om sexualbrott i London – planeras få premiär till jul, skriver Variety.
Film • Publicerad 10 augusti 2023
I juli 2023 friades Skådespelaren Kevin Spacey på alla åtalspunkter om sexualbrott av en domstol i London. Nu är han aktuell med sin första filmroll sedan rättegången. Arkivbild.
I juli 2023 friades Skådespelaren Kevin Spacey på alla åtalspunkter om sexualbrott av en domstol i London. Nu är han aktuell med sin första filmroll sedan rättegången. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Mikrobudgetthrillern "Control" planeras att komma ut i USA och Storbritannien den 15 december. Om någon svensk premiär blir av är än så länge oklart.

Den brittiske regissören Gene Fallaize sade en månad innan nyheten att han står fast vid sitt beslut om att ge en roll till Kevin Spacey.

Annons

– Jag ångrar inte att jag gav en roll till Kevin och jag skulle göra det igen, sade han då till Variety.

I "Control" har Spacey en röstroll, men är inte visuellt synlig i filmen. Inspelningarna skedde i december, bara veckor efter att skådespelaren på nytt åtalats för övergrepp.

I juli 2023 friades Spacey på alla åtalspunkter om sexualbrott av en domstol i London. Den Oscarsbelönade skådespelaren stod åtalad för fem fall av övergrepp mot tre män som ska ha skett mellan 2005 och 2013, och sju fall av övergrepp mot en man mellan 2001 och 2004.

Kevin Spacey nekade till samtliga anklagelser, som har haft en betydande påverkan på hans karriär. Han sparkades bland annat från serien "House of cards" och strömningsjätten Netflix bröt alla samarbeten med skådespelaren. I sin första film sedan me too, "1242-gateway to the west", ersattes han av skådespelaren Ray Stevenson efter att de senaste åtalen väckts.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons