Annons

Kjell Bergqvist sponsrar busshjälp

Engagemanget för att hjälpa flyktingar från krigets Ukraina är stort, även inom kultur- och nöjesvärlden. Skådespelaren Kjell Bergqvist är engagerad och finansierar flera av bussarna som körs från Stockholm, skriver .
Ukrainakriget • Publicerad 8 mars 2022
Skådespelaren Kjell Bergqvist engagerar sig för att hjälpa flyktingar i Ukrainakriget. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

– Huvudmålet är att hämta människor, sen har vi samlat in mängder med förnödenheter, smärtstillande, mediciner, tandborstar och mycket mer som vi tar med ner till Polen, säger han till tidningen.

Det är via ”Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse” som skådespelaren är med och sponsrar hjälpinsatsen ekonomiskt. Kjell Bergqvist hjälper också till med logistiken när människorna som hämtats behöver någonstans att ta vägen.

Annons

Även festfixaren Johan Petré har engagerat sig och har med hjälp av donationer ordnat åtta bussar som går med full last från Stockholm till Warsawa i veckan. Han säger till Expressen att hjälpen på plats är långt ifrån tillräcklig.

– Jag har precis bokat upp ett till hostel i två dagar för 45 personer. Men vi behöver göra mer, och det nu. Vi behöver ukrainska tolkar hit och vi behöver hjälp från Sverige med att anstå arbetet, säger Johan Petré till Expressen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons