GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kraftfullt budskap – men för tjatiga låtar

Skivrecension • Publicerad 1 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Afrobeats/dancehall

Aurelia Dey

Album: Sunday service

Skivbolag: Aurelia Dey

Göteborgsbaserade Aurelia Dey skulle egentligen ha släppt sitt andra album “Sunday service” för två år sedan, men valde att skjuta upp det på grund av pandemin. Plattan som nu landat är fylld till brädden med energisk och positiv dansmusik. Pop blandas med dancehall och afrobeats i lekfulla beats. Redan i första låten “Alpha” sätter sångerskan tonen med en självsäker attityd i både text och ton. Med kraftfulla rader som ”I'm rather an angry black woman, than being a woman who holds her tongue” visar hon vad hon står för. I sin helhet känns musiken dock inte lika kraftfull som hennes budskap.

Låtarna är tjatiga och påminner för mycket om varandra. “Sunday service” blir i slutändan tyvärr mer irriterande än behagligt att lyssna på.

Tuva LejonklouSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.