Kristina Sandberg skriver roman om sin cancer

Kultur • Publicerad 12 februari 2021
Författaren Kristina Sandberg kommer med en ny roman. Arkivbild.
Författaren Kristina Sandberg kommer med en ny roman. Arkivbild.Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Kristina Sandberg ger ut en ny roman som skildrar hur hon blir drabbad av cancer. "En ensam plats" handlar om våren 2016, då Sandbergs pappa hittas död på golvet i sitt hus i Moliden. Strax efter det får hon veta att hon har aggressiv bröstcancer. Hennes liv kommer plötsligt att handla om förlust, sorg, kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

"När jag första gången läste manuset kände jag nästan som en fysisk smärta. Det är en djupt gripande skildring av ett liv som stjälper i ett enda slag. Från en hektisk men stimulerande författartillvaro, hamnar hon på den ensamma plats som cancersjukdom – och omgivningens reaktioner på den – innebär", säger förläggaren Eva Gedin.

Kristina Sandberg fick sitt genombrott med böckerna om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik som kom ut 2010-2014. Hon tilldelades också Augustpriset 2014.

Boken ges ut 6 maj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.