Annons

Kritik mot Youtubestjärna: "Rankar småflickor"

Efter en massiv kritikstorm plockar nu Youtubern Vlad Reiser ned ett omtalat klipp där han rankar unga flickors Tiktok-videor.
Nöje • Publicerad 20 januari 2021
Vlad Reiser. Arkivbild.
Vlad Reiser. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Sociala medier-användare och kända influerare riktar hård kritik mot Youtubestjärnan Vlad Reiser sedan han lagt upp en video där han recenserar unga tjejers Tiktok-videor. I klippet berättar han att han ska bedöma och betygsätta flickornas "sexuella beteende", vilket han också gör utifrån en tiogradig skala som spänner från "pappas ängel" till "haram", det arabiska ordet för synd.

"Jag kollar, dömer och betygsätter tjejernas sexuella beteende på Tiktok. Jag vet att det är tabubelagt, det är exakt därför jag gör det", förklarade han själv på Instagram.

Annons

Kritikstormen som följde var massiv, och Reisers kommentarsfält fylldes av bestörta följare som reagerade på vad de anser vara objektifiering av och sexism mot minderåriga.

Vlad Reiser har nu tagit bort klippet och i stället publicerat en ursäkt där han förklarar att han försökt göra en video "ur ett humoristiskt perspektiv".

"Jag står inte för det jag sa i videon till 100 procent. Som vanligt i mina videos försöker jag skoja till det men jag inser att det var osmakligt och omodernt av mig att skämta på det sättet som jag gjorde", säger han.

Vlad Reisers Youtubekanal har omkring en halv miljon prenumeranter. Han har tidigare även tävlat i Melodifestivalen samt haft ett eget program på barnkanalen Nickelodeon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons