GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kula Shakers nostalgiska smörgåsbord

Skivrecension • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Rock

Kula Shaker

Album: 1st Congregational church of eternal love & free hugs

Skivbolag: Strangefolk/Border

Minns ni de Indien-doftande popkaramellerna “Govinda” och “Tattva” från mitten av 90-talet? Där och då kändes singlarna som en frisk fläkt mitt i den mer snubbiga Oasis-febern. Crispian Mills och hans gelikar blandade exotism med storslagna refränger, utan att det lät patetiskt. London-bandet Kula Shakers sjätte album är ett nostalgiskt smörgåsbord där album senare än 1973 förmodligen inte får plats i gruppens skivbackar. Deep Purple, Beatles, Hawkwind, tidiga Bob Dylan etc.

Dubbelalbum är oftast bättre på idéstadiet än i realiteten och “1st Congregational” är inget undantag. Tomma och obegripliga enminuterspassager avlöser riffrock och njutfulla poplåtar. Kula Shakers rökelse hade kunnat dofta lite bättre och vindaloon smakat lite kryddigare.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.