Annons

LasseMaja kan bli nöjesanläggning

Nöje • Publicerad 10 november 2021
Martin Widmark ligger bakom berättelserna om "LasseMaja". Nu ser de fiktiva figurerna ut att få ett eget hus i Linköping. Arkivbild.
Martin Widmark ligger bakom berättelserna om "LasseMaja". Nu ser de fiktiva figurerna ut att få ett eget hus i Linköping. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Snart går det att besöka LasseMajas deckarhus i Linköping – om allting går enligt planerna. Det är barnboksförfattaren Martin Widmark, som har skapat de populära figurerna, som även ligger bakom initiativet för en ny nöjesanläggning. Det skriver Corren. Författaren kommer själv från Linköping.

Alla kontrakt är inte påskrivna och planerna har tidigare stött på patrull, men Ulf Larsson, styrelseordförande för LasseMajas deckarhus, ser inga hinder framöver.

– Vi har en väldigt bra plan utarbetad för verksamheten, vi har kommit jättelångt. Vi har stora delar av finansieringen spikad och nu håller vi på att bestämma oss för vem som ska få göra scenografin, säger han till Corren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons