Annons

Ljummet mottagande för Indiana Jones-filmen

Film • Publicerad 2 juli 2023
Trots att Harrison Ford iklädde sig rollen som äventyraren Indiana Jones för sista gången i filmen ”Indiana Jones and the dial of destiny" var det inte många biobesökare som rusade till biograderna under första helgen. Arkivbild.
Trots att Harrison Ford iklädde sig rollen som äventyraren Indiana Jones för sista gången i filmen ”Indiana Jones and the dial of destiny" var det inte många biobesökare som rusade till biograderna under första helgen. Arkivbild.Foto: Scott Garfitt/AP/TT

Storfilmen ”Indiana Jones and the dial of destiny" kammade förvisso hem förstaplatsen på nordamerikanska biotoppen men fick inte det storslagna mottagandet av de amerikanska biobesökarna som Walt Disney Co. och Lucasfilm hoppats på.

Filmens budget låg på 250 miljoner dollar, motsvarande 2,7 miljarder svenska kronor, men i biljettförsäljning drog den bara in 60 miljoner dollar från de omkring 4 600 nordamerikanska biograferna. Globalt sett drog filmen in 130 miljoner dollar.

Annons

Men eftersom Indiana Jones trots allt knep förstaplatsen betydde det att ”Spider-Man: Across the spiderverse" halkade ner till andraplatsen med 11,5 miljoner dollar. Hittills har filmen spelat in runt 340 miljoner dollar i biljettintäkter på den amerikanska biomarknaden.

”Elemental” hamnade denna gång på tredje plats med 11,3 miljoner dollar i biljettförsäljning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons