GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Luftigt och bombastiskt med Zola Jesus

Skivrecension • Publicerad 22 juni 2022 • Uppdaterad 30 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop/Rock

Zola Jesus

Album: Arkhon

Skivbolag: Sacred Bones/PGM

”Arkhon” är Nika Roza Danilovas, mer känd som Zola Jesus, sjätte album i karriären och det första som hon inte producerar själv. Resultatet är ett ömsom luftigt, ömsom bombastiskt och industriellt sound där syntmattor, stråkar, högt mixade trummor och Danilovas skickliga sång samsas om utrymmet.

Mycket reverb, ännu mer av det storslagna, vemodigt romantiska och gotiska. Men där ljudbilderna vuxit har många av de viktiga kontrasterna också planats ut, och med det tappar vissa spår i både nerv och struktur. Låtarna med stabil ryggrad och karaktär klarar sig därför bäst.

Exempel på höjdpunkter är den inledande ”Lost”, singeln ”Into the wild”, ”The fall” och det drabbande pianospåret ”Desire”.

Karin GrönroosSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.