Annons

Macy Gray: "Gör om USA:s flagga"

Nöje • Publicerad 20 juni 2021
Sångerskan Macy Gray tycker att USA borde skapa en ny flagga, som känns inkluderande för alla. Arkivbild.
Sångerskan Macy Gray tycker att USA borde skapa en ny flagga, som känns inkluderande för alla. Arkivbild.Foto: Amy Harris/Invision/AP

Den amerikanska r'n'b-artisten Macy Gray tycker att den amerikanska flaggan är "splittrande, daterad och inkorrekt" och borde göras om för att bättre representera de som bor i landet.

I en opinionstext för Market Watch, som citeras av The Hollywood Reporter, riktar sig sångerskan till president Joe Biden, vicepresident Kamala Harris och medlemmarna i kongressen och skriver att flaggan "Old glory" har blivit kapad och numera symboliserar en viss ideologi, och hänvisar till stormningen av Capitolium i januari, där flaggan användes som symbol.

Annons

"Det är inte rättvist att bli tvingad att ära den. Det är dags för en ny flagga", skriver hon och föreslår exempelvis att stjärnorna i flaggan borde vara färgade i olika nyanser för att representera olika hudtoner.

Macy Gray fick sitt genombrott 1999 med jättehiten ”I try” från debutalbumet ”On how life is”.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons