GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Makthaverskan nöjer sig inte med en trygg punkt

Skivrecension • Publicerad 17 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Indie

Makthaverskan

Album: För allting

Bolag: Border Music

Göteborgsbaserade Makthaverskan har inte släppt många fullängdare sedan gruppens bildning 2008. Trots det har de lyckats att skapa en trogen fanbase internationellt. Det känns nästintill högtidligt att få lyssna på det här skivsläppet. Låtarna är stockade med nya sound där synthar och trummaskiner hörs – och Maja Milners röst är starkare än någonsin. I singeln “Maktologen” blir jag översköljd med känslan av nostalgi. Låten känns direkt tagen ur en svensk independent ungdomsfilm producerad på 90-talet. Stämningen är omhuldande, och jag blir överraskad över att bandet har så få strömmar på strömningstjänsterna. Bandet trotsar genredefinitionen och har utvecklats fantastiskt mycket instrumentellt under åren. Makthaverskan nöjer sig inte med att fastna på en trygg punkt, och gör det bäst när de fortsätter att utforska sin identitet.

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.