GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mediokert när Elton John samlar popeliten

Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad 28 oktober 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Elton John

Album: The lockdown sessions

Skivbolag: EMI/Universal

Nick Cave och Warren Ellis har förmodligen redan gjort den bästa pandemiskildringen i år. Elton John vill ändå inte vara sämre och har samlat ett helt kalas av gäster till vad som måste vara årets rikaste firmafest. Lil Nas X, Dua Lipa, Eddie Vedder, Brandi Carlile, Gorillaz och Stevie Nicks för att nämna några. Man har använt Zoom, glasväggar under inspelning och flera olika sessions. Projektet pendlar mellan smetigt skräp, oväntade covers och självklara melodier. I “Cold heart” leker britten referensleken med sig själv när han återanvänder fyra av sina låtar. Balladen “Chosen family” med pophoppet Rina Sawayama är klassisk Elton John. Det är också fint att höra den evigt underskattade Glen Campbell sjunga postumt. Resten är fruktansvärt ojämnt.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.