Annons

Motförslag till strejkande manusförfattarna

Nöje • Publicerad 12 augusti 2023
Stephanie Sanditz, medlem i WGA och Sag-Aftra, utanför Netlix studio i Los Angeles den 9 augusti. Arkivbild.
Stephanie Sanditz, medlem i WGA och Sag-Aftra, utanför Netlix studio i Los Angeles den 9 augusti. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

De strejkande manusförfattarna i USA har fått ett bud från motparten.

Branschorganisationen Alliance of motion picture and television producers (AMPTP) har kommit med ett motförslag till fackförbundet Writers Guild of America (WGA), rapporterar Deadline.

Annons

"Er förhandlingskommitté fick ett motförslag från AMPTP i dag. Vi kommer utvärdera erbjudandet och, efter övervägande, återkomma till dem med svar nästa vecka", skriver WGA i ett mejl till sina medlemmar.

Förhandlingarna är nu pausade till nästa vecka.

Hur AMPTP:s motförslag såg ut är inte kommunicerat utåt och i mejlet till medlemmarna skriver WGA att de tror att förhandlingarna tjänar på om varje steg inte diskuteras offentligt. WGA tillägger att de kommer med mer information när det finns nyheter som medlemmarna bör känna till.

Manusförfattarnas strejk, som pågått sedan den 2 maj, rör bland annat förändringar i och med strömmingstjänsternas intåg samt bättre skydd mot AI.

Även skådespelarfacket i USA strejkar sedan i juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons