GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Musik från och för storstaden

Skivrecension • Publicerad 6 oktober 2021 • Uppdaterad 14 oktober 2021
Postpunk

Gustaf

Album: Audio drag for ego slobs

Bolag: Royal Mountain Records

Varför fyra tjejer och en kille från Brooklyn kallar sig för Gustaf är oklart, men bandnamnet har inte samma coola klang på svenska som det rykte de sedan starten 2018 skaffat sig, framför allt genom att spela live. De låter mer post än punk, ännu mer art och väldigt mycket New York, med referenser till nyare artister och äldre som Television och Talking Heads. Basen är framträdande, det är både energiskt och lakoniskt och Lydia Gammills sång gränsar till tal, med lika delar ”jag bryr mig inte” och ”fuck off” i tonen. Underhållande ”Mine” inleder starkt, men hypen håller inte hela vägen. Gustaf gör musik från och för storstaden (eller den som drömmer om den) men vissa effekter skapar osäkerhet om hur mycket allvar allt ska tas på.

Bella StenbergSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.