Annons

Nakendejtare ska hitta kärleken i tv

Tv • Publicerad 8 mars 2022
Alldeles för påklätt. I nya dejtingprogrammet "Naked attraction" ska det dejtas utan kläder. Arkivbild.
Alldeles för påklätt. I nya dejtingprogrammet "Naked attraction" ska det dejtas utan kläder. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

I vissa dejtingprogram påstås det att kärleken är blind. I "Naked attraction" handlar det mer om att undersöka deltagarnas "primala instinkter" och nu är det dags för en svensk version, meddelar strömningstjänsten Discovery +.

Det internationellt populära formatet går nämligen pang på rödbetan och låter sina kärlekskranka deltagare dejta helt utan kläder. En deltagare ska välja en dejt bland potentiella kandidater, som står helt avklädda bakom en vägg. Bit för bit hissas väggen upp och den som väljer baserar sina val på instinktiva preferenser.

Annons

Ytligt? Inte alls, hävdar programmakarna.

"Jag ser att 'Naked attraction Sverige' har stor potential att nyansera debatten om ouppnåeliga eller osunda kroppsideal samt att programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld. Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle i dag", säger Aurora Brännström, sexualupplysare vid RFSU, som ingår i redaktionen och castingprocessen, i ett pressmeddelande.

"Naked attraction" ska sändas på Discovery + senare i år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons