Netflix gör egen Britney Spears-dokumentär

Tv • Publicerad 15 februari 2021
Britney Spears blir föremål för två dokumentärer på kort tid. Arkivbild.
Britney Spears blir föremål för två dokumentärer på kort tid. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello

Knappt har New York Times släppt sin dokumentär om Britney Spears förrän Netflix ger sig in i konkurrensen. Enligt Bloomberg planerar bolaget en egen dokumentärfilm om popstjärnan.

Bakom projektet står filmaren Erin Lee Carr, som specialiserat sig på true crime-dokumentärer.

Den första filmen, "Framing Britney Spears", som visas på Hulu och i Sverige av TV4 Play, har snabbt blivit en snackis. Den fokuserar bland annat på hur världsartisten hamnar under sin pappas förmyndarskap efter en tid av psykisk ohälsa.

Erin Lee Carrs film är inte färdig ännu och det finns inga uppgifter om när den kommer att visas av Netflix. Inspelningen hade redan påbörjats när "Framing Britney" offentliggjordes.

Det är inte första gången som Netflix konkurrerar med andra produktionsbolag om samma ämne, både Netflix och Hulu gjorde exempelvis var sin film om festivalfiaskot Fyre Festival.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.