Annons

Nick Cave gestaltar skogens röst

Nick Cave medverkar i den digitala föreställningen "Dream", en strömmad föreställning baserad på Shakespeares "En midsommarnatts dröm".
Teater • Publicerad 4 mars 2021
Nick Cave medverkar i samma virtuella föreställning som Esa-Pekka Salonen. Arkivbild.
Nick Cave medverkar i samma virtuella föreställning som Esa-Pekka Salonen. Arkivbild.Foto: Jack Plunkett/AP/TT

Nick Cave gestaltar "Skogens röst", en "främmande och mystisk gestalt som följer med publiken när den upptäcker floder, blommor och träd i en virtuell midsommarskog", skriver Pitchfork, som citerar ett pressmeddelande.

Den symfoniska musiken framförs av Philharmonia Orchestra under ledning av Esa-Pekka Salonen och ändras beroende av hur skådespelarna rör sig. I föreställningen används den svenske kompositören Jesper Nordins "gestrument", en egen elektronisk musikuppfinning, som styrs via kameror med rörelsesensorer.

Annons

"Dream" är ett samarbete mellan Royal Shakespeare Company, Manchester International Festival, Marshmallow Laser Feast och Philharmonia Orchestra och strömmas mellan den 12–20 mars på en egen hemsida.

Föreställningen är också delvis interaktiv och varje föreställning ska därför bli unik. "Dream" skulle egentligen ha haft premiär för ett år sedan och beskrivs som en kombination av musik, teater och avancerad teknologi.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons