GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ninni Schulman gör bokslut för vännerna i Hagfors

Det är inte utan sorg vi tar farväl av Ninni Schulmans Hagforsserie, tycker en tårögd Mats Palmquist.
Ninni Schulman berättar fint och empatiskt.
Ninni Schulman berättar fint och empatiskt.
Foto: Anna-Lena Ahlström

Med ”Dagen är kommen” sätter Ninni Schulman punkt för sin Hagforsserie. Sju böcker blev det med start för elva år sedan med ”Flickan med snö i håret”. Jag har periodvis följt utvecklingen med poliserna Christer Berglund och Petra Wilander, och lokalredaktören Magdalena Hansson. Med åren har Schulman blivit skickligare med att mejsla fram såväl personernas karaktärer som handlingens spänning och pussel. Övning ger färdighet och det är med stor belåtenhet som jag lägger ihop denna den sista.

Deckare

Dagen är kommen

Författare: Ninni Schulman
Förlag: Forum

Strax före jul hittas pensionärerna Harry och Inga Tynning brutalt mördade på sin gård utanför Hagfors. Mycket tyder på att det är ett inbrott som gått snett. Parets barn och deras familjer samlas kring tragedin och som läsare kommer vi nära dem i deras sorg. Det är fint och empatiskt berättat av Ninni Schulman. Så småningom tar dock utredningen en vändning som ställer hela händelsen på ända. Mer ska inte sägas här.

Lika mycket som ”Dagen är kommen” är en deckare, är den också en roman om en ort och dess invånare. Schulman balanserar skickligt på den slaka linan mellan pekoral och inkännande litteratur när hon nu gör bokslut. Det som med en sämre författare skulle blivit fånigt får istället mig att bli lite tårögd. Det är ett gott betyg.

Ninni Schulman Dagen är kommen pressbild 2021 Anna-Lena Ahlström
Ninni Schulman Dagen är kommen pressbild 2021 Anna-Lena Ahlström
Foto: Anna-Lena Ahlström

Läs mer