GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nobelinspirerad ljusfest tillbaka

Kultur • Publicerad 24 juni 2021
Operahuset i Stockholm, under förra årets Nobel week lights. Arkivbild.
Operahuset i Stockholm, under förra årets Nobel week lights. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow

Nobel week lights Stockholm lyste upp byggnader runt om i huvudstaden under förra årets Nobelvecka. Nu kommer ljusfesten tillbaka.

Stockholm stad har beslutat att ge fortsatt stöd till evenemanget med ett bidrag på 15 miljoner kronor för tre år framåt.

"Ljusinstallationerna har verkligen potential att utvecklas till en återkommande festival, med en tydlig koppling till Stockholm och den kreativitet och innovationskraft som finns här”, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Ljusinstallationerna är delvis inspirerade av tidigare Nobelpris och arrangeras som en del av Nobelveckans program, i samarbete med Nobel Prize Museum. Förra årets ljusfest innehåll 16 installationer runt om i staden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer