Annons

Nya "Game of thrones"-serien pausas

Tv • Publicerad 9 maj 2023
Författaren George RR Martin väntar på att manusförfattarna i Hollywood ska sluta strejka. De har "Game of thrones"-författarens fulla stöd. Arkivbild
Författaren George RR Martin väntar på att manusförfattarna i Hollywood ska sluta strejka. De har "Game of thrones"-författarens fulla stöd. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Den pågående strejken bland manusförfattare i Hollywood innebär att arbetet med fantasyserien "A knight of the seven kingdoms: The hedge knight" pausas, rapporterar The Guardian.

Serien utspelar sig i tittarsuccén "Game of thrones" universum, vars upphovsperson George RR Martin ger de strejkande manusförfattarna "sitt fulla stöd". Det skriver författaren i ett blogginlägg på sin hemsida.

Annons

"The hedge knight" utspelar sig 100 år innan händelserna i "Game of thrones" och handlar om en ung riddare och hans väpnare.

Manusförfattarnas organisation WGA gick ut i strejk den 2 maj. Andra serier som har drabbats av produktionsstopp är bland annat Netflixserien "Stranger things" och Apple tv+-serien "Severance".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons