Annons

Nya Indiana Jones-filmen väntas gå mot flopp

Film • Publicerad 10 juni 2023
Harrison Ford vid filmens världspremiär i Cannes. Arkivbild.
Harrison Ford vid filmens världspremiär i Cannes. Arkivbild.Foto: Joel C Ryan/AP/TT

"Indiana Jones and the dial of destiny" går mot en publikmässig flopp. I alla fall om man få tro analytikerna, skriver Deadline.

Enligt dessa väntas filmen "bara" dra in motsvarande 650 miljoner kronor i Nordamerika under sin premiärhelg. Vilket anses vara lite för en sommarstorfilm med Disney-budget – och långt under den motsvarande dryga miljard som "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" drog in vid sin premiär 2008.

Annons

Orsaken till de lågt ställda förväntningarna kan enligt Deadline vara att filmen fick ett ljummet mottagande av kritikerna vid dess premiär på Cannesfestivalen. Samtidigt kan de yngre biobesökarna väntas vilja spara sina biopengar till sommarens "Spider-Man"- och "The Flash"-filmer.

Den nya "Indiana Jones"-filmen är den femte med den nu 80-årige Harrison Ford i rollen som den kände arkeologen. Den har svensk biopremiär 28 juni.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons