Annons

Olle Ljungströms liv i ny dokumentär

Nöje/kultur • Publicerad 16 augusti 2021
Olle Ljungströms liv skildras i en ny dokumentär. Arkivbild.
Olle Ljungströms liv skildras i en ny dokumentär. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I en ny P1 Dokumentär skildras artisten och textförfattaren Olle Ljungströms liv. Dokumentären, som släpps på fredag, är gjord av filmmakaren Jacob Frössén som också var god vän till Ljungström.

Olle Ljungström dog 2016, 54 år gammal.

Annons

"När Olle förstod att han inte hade lång tid kvar att leva så fick han sin mamma Misse att lova honom att han inte skulle bli bortglömd. Och i vintras när jag hade kontakt med Misse påminde hon om att Olle skulle fyllt 60 år i år. Då fick jag idén att göra den här radiodokumentären som ett sätt att hålla både minnet av honom och hans musik vid liv", säger Frössén i ett pressmeddelande.

I dokumentären berättar Ljungströms föräldrar samt vännen och kollegan Heinz Liljedahl om hur säregen artisten var som barn, om hans utsvävande leverne och om hans allra sista år. Dokumentären bygger också delvis på tidigare opublicerade intervjuer med Ljungström.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons