Annons

P-Floyds kapellmästare döms för vattenkonsert

Kultur • Publicerad 22 oktober 2021
Falu tingsrätt dömer P-Floyds kapellmästare Jan Stumsner för brott mot ordningslagen. Arkivbild.
Falu tingsrätt dömer P-Floyds kapellmästare Jan Stumsner för brott mot ordningslagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bandet P-Floyds kapellmästare Jan Stumsner döms för brott mot ordningslagen i Falu tingsrätt, rapporterar lokala medier.

Målet gällde en streamingkonsert på land på en sjötomt vid sjön Runn i augusti i fjol. 100-tals båtar dök upp vid konserten samtidigt som förbud mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer gällde på grund av coronapandemin.

Annons

Enligt tingsrätten har konserten varit en "allmän sammankomst i ordningslagens mening". Påföljden blir dagsböter på totalt 6 000 kronor.

– Jag var ansvarig för allt som hände på Runn – det är ganska ”wow” egentligen, säger Jan Stumsner i en kommentar till SVT Nyheter Dalarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons