unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

På gränsen mellan spänning och skräck

Havet skrämmer och lockar, och Susanne Jansson balanserar skickligt på gränsen mellan det naturliga och övernaturliga, skriver recensenten Bella Stenberg.
Susanne Jansson.
Susanne Jansson.
Foto: Katarina Ehrnlund

Vintervatten

Spänningsroman
Författare: Susanne Jansson
Förlag: Wahlström & Widstrand

I Susanne Janssons hyllade debut från 2017 dolde offermossen hemligheter. Här är det havet som skrämmer och lockar i sin oändlighet.

När en treåring försvinner från hemmet på Orust antar polisen att han drunknat, men pappan överger mentalt sin kvarvarande familj och letar samband bakåt i tiden. Undersöker gör också fotokonstnären Maya Linde som tillfälligt bytt boplats.

quote
Ovissheten existerar på många plan. Men ensamheten dominerar.

Jansson skriver fint om naturen och träffande om livet på de bohuslänska öarna. Hon balanserar skickligt på gränsen mellan spänning och skräck – och mellan det naturliga och övernaturliga som är antytt, kanske inbillning, kanske på riktigt.

Ovissheten existerar på många plan. Men ensamheten dominerar. Framför allt den som kommer av att förlora ett barn och tvingas hantera sorgen och skulden efter det.

Susanne Jansson avled förra året efter en tids sjukdom. En förlust inte bara för hennes familj och vänner, utan även för läsarna.