Annons

"Paradise hotel" skrotas – och görs om

En säsong skrotas och programmet görs om. Efter vårens skandaler går gamla "Paradise hotel" i graven.
Tv • Publicerad 16 augusti 2021
"Paradise hotel" görs om. Pressbild.
"Paradise hotel" görs om. Pressbild.Foto: Nent Group

TV3 och Viaplays ägare Nent (Nordic Entertainment Group) kastar en hel säsong av "Paradise hotel" i papperskorgen. I stället ska formatet göras om och återkomma 2022, skriver Aftonbladet som hänvisar till ett pressmeddelande från tv-bolaget.

Den säsong som nu skrotas är helt färdiginspelad med nya deltagare. Den var tänkt att visas i höst, men nu får tittarna alltså vänta till nästa år då den nya versionen av programmet lanseras.

Annons

"I nya Paradise är huvudfokus att återspegla unga människors verklighet och vardag. Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald", skriver Nent i pressmeddelandet enligt tidningen.

I våras stoppades den pågående säsongen av programmet sedan flera deltagare vittnat om sexuella övergrepp. De händelserna har spelat in i beslutet att förnya programmet, men enligt Roberta Alenius, kommunikationschef på Nent, var ett förändringsarbete redan i gång sedan tidigare.

– "Paradise hotel" har funnits i över ett decennium. Det har förändrats hela tiden och är väldigt annorlunda i dag jämfört med i starten. Men nu vill vi verkligen modernisera och förnya och komma tillbaka med en ny realityshow som ska vara rolig och spännande inom ett älskat format, säger hon till TT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons