Annons

Paul McCartney vägrar långa konserter

Konsert • Publicerad 8 juli 2023
Paul McCartney föredrar kortare konserter, berättade han i en podcast nyligen. Arkivbild.
Paul McCartney föredrar kortare konserter, berättade han i en podcast nyligen. Arkivbild.Foto: Scott Garfitt/AP/TT

När musikern och The Beatlesmedlemmen Paul McCartney intervjuades av komikern Conan O’Brien i podcasten "Conan O’Brien Needs a Friend" berättade Paul McCartney att han föredrar korta konserter, rapporterar Vanity Fair.

– Med Beatles brukade vi spela i en halvtimme. Det var vår grej, och vi fick betalt för det, ska Paul McCartney ha sagt i podcasten.

Annons

Anledningen till diskussionen var att artister som Bruce Springsteen, Taylor Swift och Beyoncé gjort konserter på närmare tre timmar. Paul McCartney menar att dessa långa konserter blivit allt vanligare.

Också Elton John, som nu gör sina sista spelningar i Stockholm, hade en lång speltid då han uppträdde på Tele2 arena fredagen den 7 juli. Det verkar inte bara vara Paul McCartney som är kritisk till konceptet. Sara Martinsson recenserade Elton Johns konsert i Dagens Nyheter och fastslog: "Två och en halv timme hade kunnat stanna vid två."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons