Annons

Politiker agerar efter dokumentär om Britney

Nöje • Publicerad 11 mars 2021
I början av februari fick Britney Spears stöd utanför rätten under förhandlingar om sin fars förmyndarskap som hon försöker bli fri från. Arkivbild.
I början av februari fick Britney Spears stöd utanför rätten under förhandlingar om sin fars förmyndarskap som hon försöker bli fri från. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Efter att ha sett dokumentären "Framing Britney Spears" begär nu de två republikanska kongressledamöterna Matt Gaetz and Jim Jordan en utfrågning i representanthuset om förmyndarskap, skriver The Guardian. I filmen skildras hur Britney Spears, efter sitt sammanbrott 2008, hamnar i en situation där hon inte längre har kontroll över sin ekonomi, sin karriär eller sin egen sjukvård.

"Om förmyndarskapets process kan slita makten från en kvinna i sitt livs glansdagar och som var en av världens mäktigaste popstjärnor, föreställ er vad den kan göra med människor som har mindre makt och svagare röst" skriver de båda politikerna i ett brev till det amerikanska justitieutskottets ordförande Jerry Nadler.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons