GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Radiovänliga refränger med starka budskap

Skivrecension • Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 14 oktober 2021
Indiepop

Sam Fender

Album: Seventeen going under

Skivbolag: Universal

Melodierna på Sam Fenders album har bubblande refränger och låter som bekymmersfri, typiskt brittisk, indie-pop. I texterna visar 27-åringen från North Shields något annat. Han lyckas göra trallvänliga, starka låtar där han också berättar om en rå verklighet. Det är berörande och härligt att lyssna på.

Han tar upp klasskillnader och sin fattiga mamma på “The leveller” och om machokulturen och på att han inte kan prata om känslor med sin pappa på “Spit of you”. I skimret av de radiovänliga melodierna lyser Fenders ilska och frustration genom. Han är arg på hur samhället ser ut, och han är frustrerad över hur de unga som ska vara “politiskt korrekta” inte förstår hur det är att slita ihjäl sig för att ha mat på bordet.

Anna EngströmSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.