Annons

Rekordöppning för "Jag är Zlatan" i Italien

Film • Publicerad 16 november 2021
Dominic Andersson Bajraktari spelar Zlatan i yngre tonåren. Pressbild.
Dominic Andersson Bajraktari spelar Zlatan i yngre tonåren. Pressbild.Foto: Nordisk Film
Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic bok från 2011.
Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic bok från 2011.Foto: Janerik Henriksson/TT

"Jag är Zlatan" hade premiär i Italien i torsdags och filmen tas emot med öppna armar av den italienska biopubliken. Efter den första helgen gick filmen om den talangfulle men bångstyriga killen från Rosengård direkt upp som nummer två på bio-topplistan, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

Bara storfilmen ”Eternal” ligger före underdog-historien om Zlatan Ibrahimovic. Det är den tredje största öppningen för en icke-italiensk film efter storfilmer som ”Tenet” och ”Dune”. På fyra dagar hade 125 974 personer sett "Jag är Zlatan".

Annons

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic bok "Jag är Zlatan Ibrahimovic" från 2011. Rollen som Zlatan i yngre år spelas av Dominic Andersson Bajraktari och Granit Rushiti gör rollen som den vuxne Zlatan. För regin står Jens Sjögren.

I Sverige får filmen biopremiär den 14 januari 2022.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons