GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Markus Krunegård kan fortfarande skapa rockig popmagi

Markus Krunegård både svajar och är lite luddig i kanterna på nya skivan, men han skapar fortfarande rockig popmagi.
Skivrecension • Publicerad 12 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Indiepop

Markus Krunegård – Kemtvätten

Skivbolag: Universal

När Markus Krunegård är bra, då är han helt fantastisk, och det är han flera gånger på ”Kemtvätten”. Den över nio minuter långa elgitarrdängan ”Jag gör mitt bästa jag lovar” hade kunnat vara nio minuter längre utan att jag hade klagat och titelspåret är det bästa han gjort på länge. För att inte tala om den bakisgosiga, nyvakna ”Etta sitta längst fram” där han skumpar runt på turnévägarna i Sverige och blir utklassad av Bomfunk MC. Magiska alster allihop.

Men Krunegård blir lätt lite luddig i kanterna. Det kan svaja till ordentligt. Och visst, han har redan släppt ett album i år och det är en bedrift att få ihop ett till, men låtar som såsiga ”Bing bong” och den sega ”Varför / varför inte” borde nog kvävts i sin linda.

Anna EngströmSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.