Annons

Rod Stewarts rättsfall nu avslutat

Nöje • Publicerad 17 december 2021
Rod Stewart och hans son har erkänt sig skyldiga till ringa misshandel. Arlkivbild.
Rod Stewart och hans son har erkänt sig skyldiga till ringa misshandel. Arlkivbild.Foto: Drew Gurian/AP/TT

Rättsfallet i Florida där Rod Stewart och hans son anklagades för ringa misshandel är nu avslutat, skriver AP. Stewart och sonen erkände gärningarna och kommer varken att dömas till något straff eller behöva betala skadestånd till den säkerhetsvakt som sonen ska ha knuffat och Stewart riktat ett slag mot.

"Han har erkänt sig skyldig för att slippa den olägenhet och onödiga börda som en rättegång skulle innebära", skriver Stewarts advokat i ett uttalande.

Annons

Advokaten understryker också att ingen skadats vid händelsen.

Den 76-årige brittiske artisten och hans son stod anklagade för ringa misshandel sedan Stewart ska ha slagit en säkerhetsvakt och för att ha hånat densamme med en Hitlerhälsning på nyårsafton 2019. Artistens son, Sean Stewart, ska då ha knuffat till vakten. Rod Stewart tycks sedan rikta en snyting mot mannen.

I polisförhör uppgav vakten att slaget träffat honom i bröstkorgen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons